Klantcase SNA Europe

 

 

Het verhaal van SNA Europe

SNA Europe in Helmond: het distributiecentrum voor het verzenden van handgereedschappen door heel Europa. Met ruim 18.000 verschillende artikelen is het Limburgse bedrijf hét startpunt voor leveringen aan bouwmarkten, dealerbedrijven en speciaalzaken. Vanuit de verschillende productielocaties worden de professionele Bahco handgereedschappen naar Helmond verscheept om vanuit daar hun weg verder in Europa te vinden.

Schoonmaak kantoren, de kantine, het sanitair en het magazijn.

‘SNA Europe ontwerpt en vervaardigt op zes locaties in Europa Bahco handgereedschap dat voldoet aan de strengste vereisten van professionals. Hier in Helmond worden vanuit ons warehouse de orders verzonden. We vervullen dus een belangrijke positie binnen onze organisatie. Fonville verzorgt inmiddels zo’n vijf jaar bij ons de schoonmaak van onze kantoren, de kantine, het sanitair en het magazijn. Ze zijn als Fonvillers goed te herkennen in ons warehouse, maar maken eigenlijk gewoon deel uit van onze groep collega’s. Ze horen er helemaal bij. Met hun specifieke werkzaamheden dragen ze hun steentje bij aan de processen binnen ons bedrijf’. Aan het woord is Peter van de Westerlo, Manager gezondheid, veiligheid en milieu en werkzaam bij SNA Europe. Peter is vanuit zijn functie o.a. verantwoordelijk voor Facility Management. ‘Ik vind het vooral prettig dat het team van Fonville uit vaste mensen bestaat. Binnen ons bedrijf hebben we te maken met bijzondere veiligheidsvoorschriften; de Fonville-collega’s krijgen dan ook dezelfde training als onze eigen medewerkers’.

De samenwerking met Fonville verloopt volgens Peter volledig naar tevredenheid.  ‘De schoonmaak is volgens mij best een lastige branche, je hoort vaak dat mensen het afdoen met de uitspraak dat “iedereen het zou kunnen”. Daar denk ik anders over. Ik ben van mening dat het absoluut een vak is! Het vraagt inzicht en je moet goed weten waar je mee bezig bent. Je kunt echt het verschil maken op de plek waar je werkt. Het feit dat wij al zo lang met dezelfde groep Fonville-medewerkers samenwerken, is voor mij het bewijs dat Fonville goed is voor zijn mensen. Er wordt oplossingsgericht gewerkt, de medewerkers zijn flexibel en ik heb gemerkt dat alles bespreekbaar is. Er is sprake van wederzijds vertrouwen en een goed onderling contact. Niet alleen met de medewerkers hier op locatie, maar ook met de accountmanager en het Fonville-kantoor. Dat vind ik als mens belangrijk. Dat is bij SNA Europe overigens niet anders. Ik denk dat het daarom zo goed klikt tussen de twee bedrijven. Wat moet ik er meer over zeggen? Ik kan er nog wel een heel verhaal omheen vertellen, maar daar wordt het niet anders van: het gaat gewoon goed!’, aldus een enthousiaste Peter van de Westerlo.

corner image

"Fonville verzorgt inmiddels al zo'n vijf jaar bij ons de schoonmaak. Ze zijn als Fonvillers goed te herkennen in ons warehouse, maar maken eigenlijk gewoon deel uit van onze groep collega's."

SNA Europe