Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vormt een onderdeel van ons beleid. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hebben we een MVO Zelfverklaring opgesteld conform de ISO 26000. Hiermee laten we zien hoe wij MVO met behulp van ISO 26000 hebben doorgevoerd in onze organisatie. Zo werken we bijvoorbeeld met duurzame schoonmaakmiddelen en -methodieken.

Bij Fonville zijn we van mening dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in verbinding staat met een goede bedrijfsvoering en de toekomstbestendigheid van iedere onderneming. Duurzaam denken én duurzaam doen heeft daarom onze oprechte aandacht. Bij alle activiteiten die we uitvoeren kijken we naar de mogelijke gevolgen voor het milieu en het welzijn voor de mensen binnen en buiten ons bedrijf.

MVO zelfverklaring | Referentiematrix | Prioriteitenmatrix

Het gebruik van Ozonwater

We maken gebruik van Ozonwater wanneer een (nog) hogere hygiëne standaard gewenst is. Met Ozonwater kunnen kritische oppervlakten zoals sanitair, deurklinken, aanrechtbladen en (eet)tafels voor 99,999% gereinigd worden. Deze grondige reiniging staat bijna gelijk aan desinfectie.

Ozonwater ontstaat door zuurstof en elektriciteit toe te voegen aan gestabiliseerd kraanwater. Bacteriën, virussen, schimmels en chemicaliën zijn gevoelig voor oxidatie met ozon . Ze breken en vallen vervolgens uit elkaar. Ozonwater is veilig in gebruik, omdat het uiteenvalt in water een zuurstof.

Green Key

We gebruiken de Ozonwater-methodiek in de vakantieparkenbranche. Naast het gebruik van Ozonwater in vakantiebungalows, maken we ook het sanitair, de restauratieve ruimten en de speelruimten schoon met Ozonwater. Hierdoor krijgen vakantieparken extra Green Key-punten.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.