Het is deze week 50 jaar geleden dat Frans Fonville zich inschreef bij de Kamer van Koophandel. Op 1 november 1972 was Fonville Schoonmaakbedrijven een feit. Van deur tot deur om ramen te wassen tot toonaangevend schoonmaakbedrijf met circa 1.500 collega’s en vestigingen in Coevorden, Emmen, Gorinchem, Helmond, Nijmegen en Stadskanaal. Fonville  Schoonmaakbedrijven viert haar vijftigste verjaardag!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Het bedrijf heeft honderden opdrachtgevers door heel Nederland waar samen circa 1.500 collega’s werken. Om het jubileum te vieren en alle medewerkers te bedanken voor hun inzet, hebben zij allemaal een heerlijke taart ontvangen.

Dienstbaar met veel werklust

Met zijn dienstverlenende karakter, een gezonde dosis werklust en 12.000,- gulden voor een auto en wat materialen zette Frans Fonville in 1972, samen met zijn gezin, de schouders er onder. Fonville groeide onder hun leiding uit tot een succesvol schoonmaakbedrijf met meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland. Een van de eerste grote klanten van  Fonville was recreatiepark De Huttenheugte in het Drentse Dalen. Hier is de basis gelegd voor de specialisatie op recreatieschoonmaak.

In 2008 heeft de familie Fonville het Nederlandse bedrijfsonderdeel verkocht aan Eric Ambergen en Gerrie Westenbrink, die al jarenlang werkzaam waren binnen de organisatie. De familie Fonville ging vanaf dat moment verder in Duitsland met Fonville Gebäudereinigung GmbH en schoonmaakgroothandel Abeco Holland B.V.. Fonville Schoonmaakbedrijven is onder Ambergen en Westenbrink doorgegroeid tot allround schoonmaakbedrijf met specialisaties in algemene schoonmaak, verblijfsrecreatie schoonmaak, specialistische reiniging en Cleanroom schoonmaak. Om opdrachtgevers nog beter te kunnen faciliteren is de dienstverlening in 2010 uitgebreid met de overname van een aantal beveiligingsbedrijven. Deze bedrijven gingen samen op in JenS Security. Dit bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot vooraanstaand beveiligingsbedrijf in de noordelijke provincies. Een hele andere bedrijfstak, maar met hetzelfde dienstverlenende karakter als gemeenschappelijke deler.

Samen uitblinken!

Toen Westenbrink in 2019 aangaf een andere weg in te willen slaan, besloot Ambergen om alleen door te gaan als Directeur-Eigenaar met de ondersteuning van het ervaren en betrokken Managementteam. “Ik geniet nog elke dag van deze stap en ben de familie Fonville en Gerrie Westenbink dankbaar voor hun inzet en de kans die ik gekregen heb”, vertelt Ambergen. “Ik ben trots op ons prachtige bedrijf met veel gepassioneerde en vakkundige collega’s. We werken elke dag aan een hygiënische en duurzame werk- en leefomgeving onder het motto ‘Samen Uitblinken’. Want door samen uit te blijven blinken kunnen onze klanten uitblinken in datgeen waar zij goed in zijn. Via deze weg wil ik al onze medewerkers en opdrachtgevers bedanken voor het vertrouwen, hun inzet en de toewijding.”

Terug naar het nieuwsoverzicht