Pagina wordt geladen ...
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormt een onderdeel van het Fonville beleid.

MVO


Algemene schoonmaak, de schoonmaak van vakantiewoningen en -bungalows, gevelreiniging, glasbewassing en bouwopleveringsschoonmaak, ongediertebestrijding en facilitaire diensten: je komt ons overal tegen waar het echt goed schoon en geregeld moet zijn. Fonville is voorzien van de ISO 9001- en VCA certificering en sinds 1 januari 2013 in het bezit van het OSB Keurmerk. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormt een onderdeel van ons beleid. We hebben daarom een MVO Zelfverklaring opgesteld conform de ISO26000.

Download de referentiematrix


Bij Fonville zijn we van mening dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in verbinding staat met een goede bedrijfsvoering en de toekomstbestendigheid van iedere onderneming. Daarom heeft duurzaam denken en doen onze oprechte aandacht. Hoe we dat vorm geven? We hebben bijvoorbeeld een MVO Zelfverklaring opgesteld conform de ISO26000. En we kijken bij al onze activiteiten naar de mogelijke gevolgen voor het milieu en het welzijn voor de mensen binnen en buiten ons bedrijf.
 

 

Schoon kan nog schoner

Is ‘schoon’ echt altijd schoon genoeg? Door het gebruik van Ozonwater durft Fonville op deze vraag volmondig  ‘ja!’ te zeggen. Wanneer een (nog) hogere hygiëne standaard gewenst is, maakt Fonville gebruik van Ozonwater. Met Ozonwater kunnen kritische oppervlakten zoals sanitair, deurklinken, aanrechtbladen en (eet)tafels voor 99,999% gereinigd worden. Een grondige reiniging die bijna gelijkstaat aan desinfectie.

Wat is Ozon-water?

Aan gestabiliseerd kraanwater worden zuurstof en elektriciteit toegevoegd waardoor Ozonwater ontstaat.  Bacteriën, virussen, schimmels en chemicaliën zijn gevoelig voor oxidatie met ozon. Ze breken en vallen vervolgens uit elkaar. Het Ozonwater zelf is veilig in gebruik omdat het uiteenvalt in water en zuurstof. ‘Kortom: een krachtige reiniger met uitstekende resultaten. En, niet geheel onbelangrijk: veilig voor mens en milieu’, aldus Marcel Mink van Fonville. Fonville past de Ozonwater-methodiek sinds enige tijd toe binnen de vakantieparkenbranche; de sector waar het schoonmaakbedrijf als specialist bekend staat. 

Maximale reiniging

Naast het gebruik van Ozonwater in vakantiebungalows zelf, gaat Fonville de Ozonwater- methodiek ook in de centrumvoorzieningen van de vakantieparken toepassen. Hiermee kunnen kritische onderdelen in het sanitair, de restauratieve ruimten en de speelruimten maximaal hygiënisch gereinigd worden. Een bijkomend voordeel voor de parken zelf is de realisatie van extra Green Key punten. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.