Pagina wordt geladen ...

Fonville Tersano sluit perfect aan bij een MVO schoonmaakbeleid.

Een duurzame manier van schoonmaken is door het gebruik van Tersano in samenwerking met Fonville Schoonmaakbedrijven succesvol geïmplementeerd bij een luxe warenhuis. Tersano is een duurzame schoonmaaktechniek waarbij leidingwater wordt omgezet in gestabiliseerd ozonwater waardoor een krachtige reiniger ontstaat. Veilig voor mens en milieu met goede meetbare resultaten tot gevolg. “Duurzaamheid, efficiency en gebruiksgemak zijn de pijlers waarop wij nieuwe schoonmaaktechnieken uit proberen. Door inzet van reiniging met gestabiliseerd ozonwater hebben wij al deze pijlers gerealiseerd en daarbij zijn de resultaten ver boven verwachting. Een verbetering van de kwaliteit op een manier die voor iedereen zonder kans op fouten te gebruiken is en waarbij het milieu niet belast wordt, daar worden wij blij van” aldus Marcel Mink van Fonville Schoonmaakbedrijven.

Pilot Tersano

In een periode van 6 weken heeft in samenwerking met Fonville Schoonmaakbedrijven een pilot plaatsgevonden. De Tersano SAO™ dispenser is geïnstalleerd op de retail locatie waar goed schoonmaken enorm belangrijk is voor de gehele uitstraling. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker de beleving krijgt die hij wil. Tijdens de installatie hebben zowel de ochtend- als de avondschoonmaakploeg een training gekregen van Marcel Mink van Fonville Schoonmaakbedrijven en Dannique Nijboer van Wecovi. De werking en het gebruik van het water is aan deze schoonmaakploegen uitgelegd.

Werkwijze Tersano

De Tersano SAO™ dispenser is in de werkkast opgehangen. De sprayflacons en spraystelen worden hier gevuld met ozonwater. Tijdens de hele pilot hebben er meerdere evaluatie momenten plaatsgevonden om het gehele proces goed te monitoren. In week 2 en week 4 zijn deze evaluaties doorgesproken. In de zesde week heeft de eindevaluatie plaatsgevonden en alle partijen waren unaniem: deze pilot is meer dan geslaagd. De Tersano SAO™ dispenser blijft hangen bij de klant en vervangt de dagelijkse reinigingschemicaliën die voorheen gebruikt werden. Een schoonmaakster uit de schoonmaakploeg merkt een duidelijk verschil nu ze Tersano gebruikt. Sinds zij met ozonwater schoonmaakt ervaart ze geen lichamelijke ongemakken meer en kan ze op een veilige manier haar werk uitvoeren. Het ozonwater is veilig in gebruik omdat het uiteenvalt in water en zuurstof.

Tersano in opkomst

Omdat de pilot bij het luxe warenhuis zo succesvol was, zal er ook installatie plaats gaan vinden bij hetzelfde warenhuis op een andere locatie. Ook heeft Fonville Schoonmaakbedrijven nog meerdere objecten in de planning voor deze nieuwe duurzame manier van schoonmaken. Een uitrol naar meerdere bedrijven in de recreatiemarkt gaat zeker plaatsvinden.Terug naar overzicht